KulturaNajaveNaslovna

Film „Nebesa“, predstave „Čitač“ i „Zunzarina palata“ na programu Kulturnog centra Pančeva

U Dvorani Kulturnog centra Pančeva u utorak, 16. novembra u 19:30 gostovaće predstava „Čitač“ Fedora Šilija, nastala po motivima romana Bernharda Schlinka, a u režiji Borisa Liješevića.

Uloge tumače proslavljeni glumci i glumice: Mirjana Karanović, Marko Grabež, Slobodan Boda Ninković, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić.

Prema rečima reditelja Borisa Liješevića, „radnja se dešava deset, 15 i 25 godina posle Drugog svetskog rata, kada su posledice još žive, a zločinci su i dalje tu, preobraženi u mirne građane. Pitanje je kakav stav zauzeti prema nekome ko je počinio ratni zločin, gledati ga isključivo kroz prizmu greha ili u toj osobi koja je pored tebe potražiti i nešto drugo“.

U okviru bioskopskog programa, od četvrtka, 18. novembra do 21. novembra u 18.00 i 21.00h na programu je domaći film „Nebesa“ proslavljenog reditelja Srđana Dragojevića. Uloge u filmu tumače Srđan Žika Todorović, Nikola Pejaković, Goran Navojec i drugi.

Radnja prati isprepletene sudbine šest glavnih likova u tri različita vremenska perioda. U pitanju je neobična i provokativna komedija o izazovima hrišćanstva u 21. veku i o tome kako prava, autentična čuda, poslata ljudima s nebesa, danas kod njih mogu da izazovu zabunu i često suprotan efekat. Scenario za film Nebesa zasnovan je na prozi Marsela Emea i kombinuje crnu komediju uz elemente fantastike. Film je politička satira koja duboko analizira ljudsku prirodu. Priča je podeljena u tri hronološka dela i odvija se tokom 1993, 2001. i 2018. godine.

 

 

Na programu Književnog kafea Kulturnog centra Pančeva u četvrtak, 18. novembra u Foajeu zakazano je predstavljanje knjiga Eho Beograda i Najlepši leptiri Srbije Vase Pavkovića. U programu učestvuju Jasmina Topić i autor.

U okviru dečjeg pozorišnog matinea, u subotu, 20 novembra u 12 sati, na programu je predstava za decu „Zunzarina palata“ Dečjeg pozorišta Lane iz Kikinde.

Predstava Zunzarina palata zasnovana je na priči za decu Brane Cvetković. Pored dobre muve Zunzare, u komadu srećemo komarca Zuku Zujića, zatim veselog i razdraganog zeku, potom žabu punigušu, medveda, kao i otkačenog miša. Ova predivna poema kojoj se deca vraćaju nebrojeno puta je lutkarskog karaktera.

Više informacija o programima: http://www.kulturnicentarpanceva.rs/sr/