AktuelnoKultura

Koncert rumunske muzike u Alibunaru

U organizaciji Zajednice Rumuna, u saradnji sa Ministarstvom Rumunije za Rumune u dijaspori i Konzulatom Rumunije iz Vršca, 28. novembra je u Centru za kulturu opštine Alibunar održan koncert rumunske narodne muzike.

Koncert je održan povodom nacionalnog praznika Rumunije 1. decembra kojim se obeležava 100 godina od ujedinjenja Rumunije.

Na koncertu je nastupila Marijana Anghel, poznata estradna umetnica iz Rumunije, zajedno sa svojom ćerkom Adrijanom Anghel, izvodeći tradicionalne rumunske pesme.

Koncertu su između ostalih, prisustvovali i predsednik opštine Alibunar Dušan Dakić, konzul Republike Rumunije u Vršcu Dan Konstantinesku, predsednik Zajednice Rumuna Danijel Magdu, potpredsednik Zajednice Rumuna i nosilac liste „Rumunska lista Dr Jon Omoran“ za Nacionalni savet Rumuna dr Jon Omoran, i direktorka Osnovne škole „Bratstvo i jedinstvo“ Alibunar Rodika Almažan.

 

Publika na koncertu u Alibunaru

 

Rumunija obeležava 1. decembar kao svoj nacionalni praznik, u znak sećanja na 1918. godinu, kada su se ujedinile Transilvanija i Rumunska kneževina, a Besarabija i Bukovina se pripojile rumunskoj teritoriji.

 

 

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Alibunara“, koji je realizovan uz podršku Opštine Alibunar.
Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” iz Pančeva i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Alibunar.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts