Društvo

Predsednik Srbije obišao prvu bebu rođenu u 2019. godini

Predsednik Aleksandar Vučić posetio je noćas prvu bebu rođenu u 2019. godini i rekao da, kada se devojčica prva u godini rodi, to znači mir, sigurnost i stabilnost za celu zemlju.

Maloj Iskri, devojčici koja je došla na svet u Klinici za ginekologiju i akušerstvo KCS, koju je prirodnim putem noćas rodila mama Milica Ivković, poželeo je mnogo sreće i dobro zdravlje.

S predsednikom je bebu i majku u Višegradskoj obišao i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, a dežurni lekari potvrdili su da je porođaj prošao bez komplikacija.

Majka prve bebe, Milica je zahvalila medicinskom osoblju u „Višegradskoj“, rekavši da su svi bili divni prema njoj.

Prva beba koja se rodila u novosadskom porodilištu je devojčica Nikolina, koja je na svet došla u 2:15 časova ujutru. Nikolina se rodila prirodnim putem, teška je 2.860 grama, dugačka 49 centimetara i dobila je dve desetke. Ona je jedna od sedam beba koje su, za sada, rođene 1. januara u Novom Sadu.

Malu Nikolinu i njenu majku posetio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je čestitao svim roditeljima koji su na samom početku godine dobili prinovu. Prva beba rođena u 2019. godini dobija 200.000 dinara, dok ostale bebe koje su rođene 1. januara, dobijaju po 50.000 dinara. Osim toga, 200.000 dinara dobiće i bebe koje budu rođene 1. februara, na Dan Grada Novog Sada.

Prva beba u Užicu u Novoj godini rođena je u 3 sata i 2 minuta posle ponoći, saznajemo u Zdravstvenom centru Užice. Sanja Cvetić (37) iz Užica donela je na svet devojčicu tešku 3 kilograma i 190 grama i dugu 51 centimetar i ovo je njeno treće dete.

Prva beba u Pančevu i Kragujevcu – dečak!

Dečak težak 4,5 kilograma prva je beba rođena u Kragujevcu u novoj 2019. godini. Mama Melanija Jelić porodila se svega 15 minuta nakon ponoći, a prva novogodišnja beba, je njeno treće dete. Od Grada Kragujevca prvorođena beba na dar dobija nosiljku i paket kozmetike.

U Pančevu je prva beba rođena 45 minuta nakon ponoći. Kako su rekli u porodilištu Opšte bolnice u Pančevu, u pitanju je dečak težak 3.600 grama i dugačak 50 centimetara. Prvu rođenu bebu i njegovu majku 2. januara će posetiti i darivati gradonačelnik Pančeva tradicionalno – zlatnikom.

L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
×
L. V. Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
Latest Posts