DruštvoNaslovna

U Banatskom Brestovcu organizovana akcija čišćenja Ponjavice

Udruženje „Zeleni most“ iz Banatskog Brestovca organizovalo je danas akciju čišćenja Parka prirode ,,Ponjavica“.

Veliki broj volontera, pre svega dece svih uzrasta, okupio se kod Starog mlina i tokom čitavog dana čistili su obalu i deo toka Parka prirode „Ponjavica“.

 

Akciji čišćenja odazvao se veliki broj dece

 

Sanja Marković, predsednica Udruženja ,,Zeleni most“ kaže da je ovo bila odlična prilika da se Ponjavica očisti dok još nije krenula vegetacija.

Sada, dok još nije krenula vegetacija bilo je mnogo lakše pokupiti otpad i očistiti obalu i deo toka Ponjavice, pogotovo jer su radnici JKP Zelenila posekli trsku. Akciji se odazvao veliki broj volontera, posebno dece. Nisu došli organizovano preko škole, nego su želeli da daju doprinos uređenju Ponjavice. Osim prikupljanja otpada, razdvajani su plastika i metal, kako bi se poslalo na reciklažu sve što je moguće reciklirati, rekla je Sanja Marković.

 

 

Tehničku podršku u čišćenju Ponjavice pružili su JKP Zelenilo, JKP Kombrest, Turistička organizacija Pančevo i market Podunavlje, jer su donirali džakove, rukavice i sve što je bilo potrebno da se akcija što uspešnije sprovede, kao i sokove, vodu i drugo posluženje za volontere.