DruštvoNaslovna

Žabalj: Predsednik Božić u poseti proizvođačima meda iz Gospođinaca

Predsednik opštine Čedomir Božić danas je sa svojim saradnicama posetio poljoprivredno gazdinstvo ”Vladisavljević” iz Gospođinaca, koje se već više od pola veka bavi pčelarstvom i proizvodima od meda.

Od skoro u ponudi svog gazdinstva Vladisavljevići imaju i edukacije o pčelarstvu, kao i vožnju kočijama i jahanje poni konja.

Tokom razgovora sa predstavnicima gazdinstva Vladisavljević, predsednik je naglasio da je lokalna samouprava otvorena za svaki vid pomoći, i u skladu sa tim, ovi proizvođači mogu da projektuju svoje buduće planove i aktivnosti.

U toku je izrada zvaničnih dokumenata kojima će se definisati strategija poljoprivrednog razvoja opštine Žabalj, a ono što je naš cilj je svakako podsticanje, pomoć i promocija gazdinstava, poput Vladisavljevića. Poljoprivredno gazdinstvo Vladisavljević sa svojim proizvodima od meda je, slobodno mogu reći, jedan od brendova opštine Žabalj, i s obzirom na to, lokalna samouprava će u skladu sa svojim mogućnostima nastojati da pruži maksimalnu podršku ovim proizvođačima, naglasio je Božić.

 

 

Milan Vladisavljević, nosilac gazdinstva kaže da je pčelarstvo porodična tradicija, jer se više od pola veka bave ovom delatnošću.

Trenutno imamo više od 200 registrovanih košnica, kao i 60 do 70 pomoćnih društava, a godišnje možemo da proizvedemo, u zavisnosti od uslova tokom godine, od pet do osam tona meda, što je zadovoljavajuće. Pored pčelarstva bavimo se i ratarstvom, kao i stočarstvom, i trudimo se da sve obavljamo kvalitetno i blagovremeno, uz dobar krajnji rezultat, rekao je Milan Vladisavljević.

Planovi ovih vrednih proizvođača su svakako proširenje svojih kapaciteta, kako u smislu pčelarstva tako i u ostalim segmentima svoje delatnosti, a uz pomoć lokalne samouprave nadaju se pozitivnim rezultatima.