InformacijeNaslovna

Alibunar: pčelarima donacija lekova za pčele

Pokrajinski sekretarijat za razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu obezbedio je donaciju lekova za pčele Varotom a 10 i Aminotom a 100 ml pčelarskim udruženjima sa teritorije opštine Alibunar.

Predsednik Opštine Alibunar Dušan Dakić i saradnik za poljoprivredu Lavinel Murgu uručili su donaciju udruženjima pčelara „Banatska pčela„, „Pčelica B.K.“ iz Banatskog Karlovca i udruženju „Bagrem“ iz Alibunara.

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu u saradnji sa kompanijom „Evrotom“ iz Rume obezbedio je donaciju pčelarskim udruženjima sa teritorije Alibunar u vidu lekova za pčele.

U okviru donacije dodeljeno je 697 pakovanja leka Varotom a10 i 349 pakovanja leka Aminotom a100 ml.

Varotom je preparat koji služi za suzbijanje varoze pčela i koristi se u rano proleće 6-8 nedelja pre glavne paše ili u jesen nakon skidanja medišnih nastavaka.

Aminotom je vitaminsko-mineralni preparat koji jača otpornost pčelinjeg društva i potpomaže pravilan rast i razvoj pčelinje zajednice, a koristi se kao dodatak šećernom sirupu ili pogačama kod prihrane pčela tokom cele godine a naročito u proleće.