DruštvoNaslovna

Mašine ne staju u Bačkoj Topoli

Bačka Topola ove godine je postala pravo gradilište. Mašine u centru grada ne prestaju da rade. Na zadovoljstvo svih Bačkotopolčana asfaltiraju se ulice, gradi se savremeni kompleks bazena, a konačno se rešava i problem sa hotelom u centru Bačke Topole koji je godinama stajao kao ruglo.

Na prostoru gde se nekada Sportsko rekreativni centar “Venus”, danas teku radovi na izgradnji savremenog kompleksa bazena sa svim pripadajućim pratećim sadržajima.

U toku su radovi na postavljanju šipova na bazenu i planirano je da se postavi 207, dužine od 12 do 14 metara. Radovi na temelju su počeli u avgustu ove godine. Imamo još 20-tak dana radova na šipovima i onda nastavljamo dalje konstrukciju temeljne ploče, rekao je Ognjen Šućur, šef gradilišta.

U planu je da se izgradi plivački bazen, dečji bazen, jedan kružni, kao i drugi sportski sadržaji. Kompleks zatvorenih bazena će biti povezan sa centralnim terenima fudbalske akademije.

Čim to budu završili kreću sa hidroizolacijom. Nakon toga betonira se nulta ploča, nakon toga će krenuti da niče novi objekat što me raduje. Ovde će biti tri nova bazena, nešto manji za naše najmlađe za školu plivanja i naravno jedan okrugli sa termalnom vodom pošto smo pre svih ovih radova izbušili dva nova bunara, jedan sa redovnom vodom, a drugi sa termalnom, kaže predsednik UO “Komgrad”, Nemanja Simović.

 

 

Kompletna izgradnja kompleksa bazena košta više od 550 miliona dinara, koju finansira opština Bačka Topola, republička i pokrajinska vlada. Ukoliko sve bude teklo po planu na zadovoljstvo svih stanovnika Bačke Topole radovi će biti završeni do kraja 2020. godine.

Što se hotela u centru grada tiče zbog problema sa imovinsko-pravnom odnosima godinama je stajao kao ruglo na samom ulasku u centar mesta na severu Srbije. Danas se hotel nalazi u vlasništvu Opštine i čim je rešen status objekta počeli su i radovi. Skinute su dve gornje etaže i sada sledi uređenje fasade i samog objekta.

U toku su i radovi na izgradnji modernog stadiona koji se finansiraju iz mađarskih fondova.

 

 

tekst: L.V.
foto: Sandra Iršević

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Opštine Bačka Topola” koji je realizovan uz podršku Opštine Bačka Topola. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove Opštine Bačka Topola.