Društvo

Plandište: usvojen treći rebalans budžeta

U prvih šest meseci ove godine budžet Plandišta je ostvaren 35,1 odsto, a ukupni izdaci od januara do juna bili su 253 miliona dinara, rečeno je na skupštinskom zasedanju na kojem je usvojena i treća dopuna budžeta za 17 miliona dinara, pošto je povećan priliv novca od viših nivoa vlasti.

Na sednici Skupštine opštine kojom je predsedavao predsednik SO Plandište, Endre Sabo, razrešen je mandata odbornik Dušan Ćurčić sa liste „Srbija pobeđuje-Aleksandar Vučić, SNS“ pošto je Ćurčić postavljen za pomoćnika predsednika opštine Jovana Repca. Na Ćurčićevo mesto došao je odbornik takođe sa izborne liste „Srbija pobeđuje – Aleksandar Vučić, SNS“, Zlatko Nikolovski. U okiru dnevnog reda, odbornici su razrešili Ćurčića mesta predsednika Komisije za predstavke i žalbe i izabrali dr Adrianu Mikša za predsednicu ove komisije.

Tajnim glasanjem Manuelu Kornja iz Barica izabran je za novog člana Opštinskog veća umesto Gorana Latkovića, dosadašnjeg člana koji je podneo ostavku zbog sukoba interesa, jer će u naredne četiri godine biti na funkciji predsednika Saveta MZ Plandište.

Odobornici su u nastavku sednice podržali primedbu predsednika opštine Plandište Jovana Repca na član četiri Nacrta zakona o izmenama i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srbije koja je dostavljena Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, a tiče se naziva mesta i katastarskih opština sa teritorije opštine Plandište.

Na sednici je izglasana izmena Odluke o organizaciji Opštinske uprave opštine Plandište, koja treba da bude usaglašena sa Zakonom o budžetskom sistemu koji nalaže da se uspostavi interna revizija. Nakon toga, odbornici su izmenili i Odluku o platama, dodacima, naknadama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u opštini Plandište kao i Odluku o izradi izmena i dopuna Plana generalne regulacije naselja Plandište.

Z. Delić/Dnevnik