DruštvoNaslovna

Opština Plandište: akcija sadnje drveća u Banatskom Sokolcu

Aktivisti Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Plandište i Mesnog odbora Banatski Sokolac aktivno su se priključili akciji „Zasadi drvo“.

Oni su nakon uspešno sprovedene akcije u naseljenom mestu Miletićevo, pokrenuli još jednu akciju ozelenjavanja javnih površina na teritoriji Opštine Plandište, u dvorištu osnovne škole “Jovan Sterija Popović“ u Banatskom Sokolcu.

Pored sadnje, aktivisti su uredili teren, ofarbali golove i reflektore, očistili su i dvorište škole.

Jako je bitno da vodimo računa o našoj životnoj sredini, a znamo svi da na teritoriji Vojvodine na žalost nema dovoljno šuma, i suština je da se posadi što više drveća koje će proizvoditi kiseonik. Sadimo 150 sibirskih brestova, to je drvo koje brzo raste, pa će brzo oformiti i krošnje, a videćemo u budućem periodu da to budu i neke kvalitetnije vrste drveća, rekao je predsednik Opštine Plandište, Jovan Repac.

On je izrazio zadovoljstvo što se pozivu odazvalo mnogo građana i što iz dana u dan svi pokazuju veliku društvenu odgovornost kako prema selu u kom žive tako i prema prirodi koju čuvaju. Takođe je napomenuo da se akcija ovde ne završava, te da će ukoliko vremenski uslovi dozvole, sadnju nastaviti i u drugim naseljenim mestima u Opštini Plandište.