DruštvoNaslovna

Pančevo: olimpijski i svetski šampioni sadiće drveće s građanima

Akcija sadnje drveća u Parku prijateljstva, kod Tamiškog keja u Pančevu, pod nazivom „Zasadi drvo“, biće organizovana u subotu, 14. decembra u 12 sati u okviru koje će biti zasađeno više od 100 stabala crnog bora, tuja i bresta.

U cilju ozelenjivanja i pošumljavanja gradskih površina, u akciji sadnje drveća, zajedno s građanima, učestvovaće proslavljena imena sporta i umetnosti, poznate javne ličnosti, kao i predstavnici brojnih kompanija, sportskih klubova i kulturno-umetničkih društava.

Da su šampioni i u sadnji drveća dokazaće i Dušan Borković, šampion Evrope u automobilizmu, Slobodan Bitević, svetski šampion u karateu, Anja Crevar, juniorska šampionka Evrope u plivanju, Zoran Gajić, predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, svetski stručnjak i osvajač zlatne medalje na Olimpijadi, Žikica Milosavljević, slavni srpski rukometaš i trener, Vuk Vučković, slikar i dobitnik Novembarske nagrade grada Pančeva, glumci Milenko Pavlov i Nenad Heraković, Dejan Trifunović i KUD „Stanko Paunović“, najbolji koreograf i folklorni ansambl u Srbiji, Ivan Milivojević, trener kluba „Sportiko“, članovi AK Tamiš osvajači više od 50 medalja na takmičenjima i trener Zoran Kocić, Sportski savez Pančevo, kao i mnoga druga kulturno-umetnička društva, udruženja, srednje i osnovne škole.

 

 

Radnici JKP Zelenilo već su pripremili teren i napravili rupe u zemljištu gde će u subotu biti zasađeno drveće.

Ovom akcijom ozvaničiće se početak sađenja više od 3.000 sadnica koje su planirane tokom sezone i pored sadnica tuja, crnog bora i javora, biće posađene i sadnice breza, jasena, lipa i platana. Odabrano je i predviđeno više lokacija zelenih površina u gradu Pančevu na kojima će biti zasađene pomenute sadnice u narednih nekoliko meseci.