DruštvoNaslovna

Premijerka Ana Brnabić obišla kej na Tamišu u Pančevu kako bi se upoznala s planovima za rekonstrukciju

Premijerka Srbije Ana Brnabić u pratnji gradonačelnika Pančeva Saše Pavlova obišla je pančevački kej kako bi se na licu mesta uverila u trenutno stanje, ali i upoznala s planovima za rekonstrukciju obale Tamiša.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva je rekao da mu je drago što je imao priliku da premijerku upozna sa situacijom na Keju i planovima vezanim za rekonstrukciju

Infrastrukturno biće to jedan od većih zahvata u Pančevu. Više decenija unazad nije bilo značajnijeg projekta od ovog. Značaj se ogleda pre svega u želji da se grad Pančevo konačno spusti na obale svojih reka – na Tamiš i na Dunav, zatim da se otvore gradska pluća odnosno Gradska šuma zajedno sa izgradnjom pasarele koja je predviđena kao deo rekonstrukcije tamiškog keja, a treći deo je da se ojača odbrambeni mehanizam grada Pančeva od eventualnog plavljenja. Sama izgradnja je planirana fazno. Trenutno prikupljamo podatke za radni zadatak projektantima i ako kroz javnu nabavku obezbedimo kvalitetnog izvođača za projekat i izvođenje radova, radovi bi mogli da počnu već s proleća, objasnio je gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

 

 

Premijerka Srbije Ana Brnabić po obilasku pančevačkog keja izjavila je da je posebno srećna jer je Pančevo danas drugačiji grad što se tiče privrede i radnih mesta i perspektive.

Kada ZF bude otvorio kompletno svoje pogone, pa posle toga i Brose, kada budemo nedaleko od Pančeva imali i MTU fabriku za koju će se u Pančevu obrazovati mnogo ljudi. Pančevo ima izuzetno kvalitetnu Mašinsku školu sa pametno osmišljenim obrazovanjem za mlade ljude. Sada kada ste uradili puno stvari za otvaranje novih radnih mesta, za bolje plate u porodici, morate da razmišljate i o kvalitetu života i kvalitetu sadržaja koji nudite građanima i porodicama u Pančevu. Zato mi je drago što postoji plan rekonstrukcije Keja, što ćemo pored toga oživeti i Gradsku šumu, što će biti mnogo raznovrsnih sadržaja i za decu i za starije sugrađane, od šetališta do igrališta, sadržaja na reci. Kada sve to bude završeno očekujem da Pančevo bude još mnogo lepši grad za život. Blizu je i Beograd, verujem da će mnogo Beograđana izabrati da dođe da živi u Pančevu a da radi u Beogradu zato što je ovo drugačija sredina. Drago mi je što imamo dobre planove i što smo puno toga već uradili, te se nadam da i građani Pančeva sve to vide, da prepoznaju i trud i želju koju imamo da Pančevo a i svaki deo Srbije, i da svaki građanin Srbije oseti boljitak u svom životu, izjavila je premijerka Ana Brnabić.

 

 

Pre obilaska pančevačkog keja premijerka je obišla srednju Mašinsku školu Pančevo i u razgovoru s učenicima i profesorima upoznala se sa obrazovnim planom i zanimanjima za koja se mladi u toj školi obrazuju.

Premijerku Brnabić dočekalo je više stotina građana i ispred Mašinske škole i na pančevačkom Keju.