DruštvoNaslovna

Subotica dobar primer u oblasti socijalne zaštite

Subotica će od 2020. godine uvesti pružaoca za usluge ličnih pratilaca deteta i personalnih asistenata i za tu uslugu iz budžeta grada izdvojeno je 43,6 miliona dinara.

Na ovaj način biće otvoreno novih 80 radnih mesta za pružaoce usluga lični pratilac. Ovo je samo jedan u nizu primera koji Suboticu svrstava u gradove koji vode računa o socijalnoj zaštiti.

Rekonstrukcija domova pri Gerontološkom centru Subotica spada u jednu od najvećih investicija u socijalnoj zaštiti.

Direktor Gerontološkog centra dr Nenad Ivanišević kaže da je zadovoljan napretkom radova.

Radovi na Karađorđevom putu na “Doma za odrasla lica” koji je sagrađen pre više od 100 godina teku po planu i trebalo bi da budu završeni do 1. maja 2020. godine. Radovi na objektu “Dudova šuma” su u toku, ali pošto su radovi kompleksniji i obimniji, a nismo premestili korisnike oni će da traju nešto duže. Za narednu godinu između ostalog planiramo i energetsku sanaciju Gerontološkog kluba u Bajnatu, rekao je dr Nenad Ivanišević, direktor Gerontološkog centra Subotica.

Da bez ulaganja nema ni priznanja govori nam i nagrada koju je dobio Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka”, koji je dobitnik Povelje za poseban doprinos i unapređenje sistema socijalne zaštite za 2018. godinu. Svakako jedna od najvećih investicija u zdravstvu biće rekonstrukcija Opšte bolnice Subotica. Radovi će se odvijati u dve faze, a vrednost investije je oko 40 miliona evra.

S.I.
Foto: L.V.

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Subotice” koji je realizovan uz podršku grada Subotica. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotica.