DruštvoNaslovna

Subotica: Puštena u saobraćaj rekonstruisana Ulica Maksima Gorkog

Subotičani su sa oduševljenjem dočekali puštanje u rad rekonstruisane saobraćajnice Maksima Gorkog.

Vilmoš koji stanuje u centru grada kaže da je sada mnogo bolje.

Konačno su ulicu proširili i sa ovim skretanjima ne moramo da se guramo po putu. Dugo je trajalo, ali se isplatilo. Nadam se da će grad i u buduće da vodi ovako računa o nama građanima i našoj bezbednosti, kaže Vilmoš iz Subotice.

Rekonstrukcija Ulice Maksima Maksima Gorkog u Subotici radila se fazno i pod saobraćajem, odnosno deonica puta po deonica.

Direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević objašnjava da ideja postoji više od deset godina i da zahvaljujući podršci Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine realizovana je ova investicija u vrednosti od 77 miliona dinara.

Izvedeni su radovi na „levom skretanju“ u Ulici Maksima Gorkog od jula ove godine sa posebnom pažnjom zbog podsemnih instalacija. Problem su bili magistralni vodovi EPS-a i magistralni vodovi Telekoma, zbog čega su radovi morali da se odvijaju pažljivije kako se ne bi oštetili i zadovoljan sam što nije došlo ni do jednog ekscesa. sa druge strane, ostao nam je još video nadzor, odnosno sve je urađeno osim postavljanja kamera. Postavljeni su optički kablovi, temeljni nosači za kamere i zbog zahteva MUP-a koji je tražio da sistem bude kompatibilan sa njihovim. To će se uraditi početkom godine, objasnio je direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević.

 

Ulica Maksima Gorkog u Subotici

 

Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban ocenio je da će od sada biti bezbedniji i brži saobraćaj u subotičkoj Ulici Maksima Gorkog gde je urađena rekonstrukcija koja je podrazumevala proširenje kolovoza u zonama raskrsnica sa ulicama Braće Radić i Štrosmajerovom, tako da se dodaje dodatna saobraćajna traka za leva skretanja iz ulice Maksima Gorkog. Postavljena je nova svetlosna i saobraćajna signalizacija.

Rekonstrukcija ne bi bila moguća da nije bilo Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine koja je obezbedila sredstva. Vidimo Štrosmajerovu ulicu koja je bočna, Ulicu Braće Radića napokon je protočnost saobraćaja kakva treba da bude i napravljenja leva skretanja i bezbednost saobraćaja je na mnogo većem nivou, rekao je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

S.I.

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Subotice” koji je realizovan uz podršku grada Subotica. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotica.