DruštvoNaslovna

Sledeće godine završiće se radovi na Narodnom pozorištu

Subotica i naredne 2020. godine biće veliko gradilište. Nakon tri decenije čekanja izgrađena je obilaznica oko Subotice poznatija kao Ipsilon krak zahvaljujući Vladi Srbije i gradu Subotici.

U prethodne tri godine za završetak radova na izgradnji Ipsilon kraka uloženo je više 2,85 milijardi dinara. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić 27. decembra svečano je otvorio obilaznicu oko Subotice dugu 24 kilometra, koja je deo Koridora 10 i povezuje Granični prelaz Kelebija sa auto-putem Horgoš–Novi Sad.

Drugi kapitalni projekat, koji je nasleđen od prethodnih vlasti, a zahvaljujući dobroj saradnji lokalne, pokrajinske i republičke administracije je rekonstrukcija i dogradnja Narodnog pozorišta u centru Subotice.

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban rekao je da će se krajem 2020. godine moći gledati predstave u pozorištu i da je obezbeđeno oko 900 miliona dinara za nastavak radova.

Pogledajte kako je prelep objekat, zahvaljujem se izvođačima na lepo urađenom poslu, kvalitetno urađenom poslu. Ova projekat je star skoro dve decenije, uz pomoć republičke i pokrajinske administracije ćemo ga i završiti. Od 2013. do 2016. godine u realizaciju projekta investirano je oko 950 miliona dinara, a od 2016. do 2019. godine, utrošeno je 634 miliona dinara. Sredinom novembra ove godine, grad Subotica je pokrenuo postupak Javne nabavke za VIII/1 fazu. Nakon sprovedenog postupka javne nabavke, dobili smo izvođača radova koji će imati na raspolaganju 200 kalendarskih dana za završetak radova. Visina ugovorenih radova iznosi 597 miliona dinara, od čega je težište radova na opremanju velike pozorišne sale scenskom tehnikom, rekao je gradonačelnik Bogdan Laban.

U planu je i nastavak izgradnje spa centra sa akva parkom na Paliću, rekonstrukcija Zelene fontane, Gradskog stadiona i Opšte bolnice.

Tekst i foto: L.V.

Tekst je nastao u okviru projekta “Planovi za razvoj Subotice” koji je realizovan uz podršku grada Subotica. Za sadržaj priloga odgovornost isključivo snosi Centar za informisanje, obrazovanje i preduzetništvo “Oblak” i redakcija portala “Lokalne vesti”. Stavovi koji su u tekstu ne odražavaju nužno stavove grada Subotica.