AktuelnoDruštvoNaslovna

Pančevo: uskoro obimna rekonstrukcija vodovodne mreže

U Pančevu će se prvi put posle 50 godina rekonstruisati vodovodna mreža u dužini od čak 24.200 metara u celini.

Grad Pančevo je ušao u ovaj program na osnovu urađene “Studije postojećeg vodovodnog sistema na teritoriji grada Pančeva” odlukom Vlade Republike Srbije.

Dosadašnji radovi na vodovodnoj mreži uglavnom su bili sukcesivni i daleko manjeg obuhvata radova, a sada će se svi radovi izvesti po istom projektu.

Rekonstrukcija vodovodne mreže obezbediće građanima kvalitetniju vodu za piće i sigurnije i pouzdanije vodosnabdevanje.

Maja Vitman, gradska menadžerka kaže da je ovo prvi put da će se u Pančevu izvoditi radovi po jednom projektu i na ovakav način.

Do sada su to bili manji, sukcesivni radovi koji su se odnosili samo na određene probleme i havarije koje se dešavaju u gradu. Nova vodovodna mreža znači bolje i kvalitetnije vodosnabdevanje, smanjenje gubitka u vodovodnoj mreži, povećanje kapaciteta i mogućnost novih priključaka. Ovim putem rešavamo dugogodišnji problem u gradu za naše sugrađane, izjavila je Maja Vitman, gradska menadžerka.

Deonice koje će se raditi ovim projektom se odnose na Ulicu Vojvode Radomira Putnika, Svetog Save, Marka Kraljevića, Cara Dušana i naselje Vojlovica, tip “Stanko”, tip “Pepeljare” i Utvina kolonija.

Kompletan projekat u vrednosti od dva miliona evra biće finansiran od strane Vlade Republike Srbije preko Kancelarije upravljanje javnim ulaganjima.