DruštvoNaslovna

Plandište: predsednik opštine obišao Vatrogasnu jedinicu

Komandant štaba za vanredne situacije opštine Plandište Jovan Repac, je sa svojim saradnikom Donevski Goranom obilazio ustanove na teritoriji opštine Plandište koje i pored ove teške situacije sa virusom COVID-19 i dalje rade punim kapacitetom kako bi se građani opštine Plandište osećali sigurnije i bezbednije.

Tokom posete Vatrogasnoj jedinici Plandište, Repac je ovom prilikom zaposlenima uručio zaštitna sredstva maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju i pri tom se zahvalio na pomoći koju ova jedinica pruža lokalnoj samoupravi u ovoj izuzetno teškoj situaciji za našu zemlju.

Ono što svakodnevno slušamo i informacije i preporuke koje dobijamo od tima medicinskih stručnjaka treba da bude osnov ponašanja svakog građanina, bez izuzetaka. Svako od nas snosi veliku odgovornost za svoje ponašanje i ta odgovornost sa sobom nosi veliki teret i zato moramo da poštujemo mere koje se uvode kako bi zaštitili prvo sebe a zatim i sve ljude oko nas, rekao je Jovan Repac, komandant Štaba za vanredne situacije Plandište.

On je dodao da je činjenica da postoje ljudi koji moraju da rade 24 časa svaki dan tokom radne nedelje kako bi se svi građani osećali bezbedno, a to su u prvom redu zdravstveni radnici, policija, vatrogasci, zatim i svi oni koji u ovom vanrednom stanju svakodnevno rade kako bi građanima obezbedili osnovne uslove za život.

Njima moramo da budemo zahvalni, njih moramo da čuvamo. A to ćemo najbolje uraditi tako što nećemo izlaziti iz svojih kuća i zato ostanite kod kuće kako pre svega zdravstvene radnike ne bismo dodatno opterećivali, istakao je komandant Štaba Jovan Repac.

Pored vatrogasne jedinice, osnovna sredstva za dezinfekciju i zaštitu će se dostaviti i Domu zdravlja i ambulantama i jedinicama policije kao ustanovama koje se nalaze u prvoj liniji odbrane.