KulturaNaslovna

„Evropska noć muzeja“ odložena za novembar

Aktuelna zdravstvena situacija u svetu i mere koje su uvedene radi sprečavanja širenje Korona virusa dovele su do zatvaranja muzeja i primorale ljude da ostanu kod kuće zbog sopstvene sigurnosti i bezbednosti drugih.

Prema informacijama od glavnih evropskih koordinatora iz Pariza, Evropska noć muzeja se odlaže za subotu, 14. novembar, tako da će se manifestacija „Muzeji za 10“ održati od 9. do 15. novembra.

U međuvremenu, iako uvođenje karantina ograničava mogućnosti muzeja da dopru do svoje publike, muzeji u Srbiji pokazuju veliku kreativnost koristeći snagu društvenih medija i digitalnih platformi.

Tako je i Narodni muzej Pančevo na brojnim platformama i sajtovima podelio link ka svojoj Virtuelnoj turi
http://www.virtuelnimuzejpancevo.rs/

 

 

Takođe na svom Facebook i Instagram nalogu, pančevački Muzej deli pojedine zanimljivosti iz svojih zbirki: https://www.facebook.com/muzej.pancevo/  https://www.instagram.com/muzej_pancevo/

U međuvremenu, Narodni muzej Pančevo, poštujući sve mere i preporuke Ministarstva kulture i informisanja i lokalne samouprave, vezane za sprečavanje širenja virusa Korona, nastaviće sa svojim redovnim aktivnostima.