DruštvoNaslovna

Bavanište: otvorena fabrika za šivenje uniformi i specijalne odeće

U prisustvu brojnih meštana, zaposlenih, menadžmenta, poslovnih partnera i prijatelja vlasnika fabrike, kao i predstavnika lokalne samouprave, u Bavaništu je danas svečano pušten u rad pogon šivare nedavno osnovanog preduzeća „MDS TEKS“ doo.

Preduzeće će se baviti proizvodnjom takozvanog „teškog tekstila“ – uniformi i specijalne odeće. Nova investicija domaćih preduzetnika već predstavlja uhlebljenje za 34 radnika (uglavnom žena), a planira se prijem još oko 100 ljudi, kao i rad u dve smene.

Vlasnik i generalni direktor preduzeća je mladi Danilo Milić, koji je, kako je sam istakao pozdravljajući prisutne, ostvario svoj san.

Dragi moji Bavaništanci, srećan sam i ponosan što mogu da nastavim ideju i tradiciju mog oca koji se takođe bavio tekstilnom proizvodnjom, ali u Francuskoj. Posebno mi je drago što sam uspeo da na svom posedu u Srbiji, uz veliku podršku porodice i prijatelja, ostvarim svoj san i podignem ovu fabriku za šivenje. Zadovoljstvo mi pričinjava što je opština Kovin prepoznala ovu moju inicijativu, i iskreno se nadam podršci i u narednom periodu, rekao je Danilo Milić.

 

 

Predsednica Privremenog organa opštine Kovin Sanja Petrović pozdravila je ulaganje u lokalnu zajednicu, posebno istakavši prednosti angažovanja ovdašnjeg stanovništva koje čeka posao.

Kako čujem, planirani kapacitet do jeseni je 120 radnika, sa mogućnošću daljeg proširenja. Zaista ambiciozan plan vlasnika i rukovodstva firme u koji nimalo ne sumnjam, imajući u vidu ozbiljnost koju pokazuju. Nova radna mesta znače život i ostanak ovde, a posebno raduje činjenica što je investitor baš iz Bavaništa i što je, pored velikih mogućnosti da svoj život organizuje van Srbije, rešio da radi i živi ovde, rekla je između ostalog Sanja Petrović.

Ona je dodala da se odevni predmeti koji se na ovom mestu šiju, ne proizvode više nigde u Srbiji.

U novootvoreni pogon do sada je uloženo više od 300.000 evra, sa planom da to bude i do 1,5 milion evra. Na osnovu kvaliteta koji mogu da ponude, kao i posle sprovedenih analiza, iz menadžmenta „MDS TEKSA“ navode da se veći deo plasmana planira za inostrano tržište, ali da će moći da odgovore i najzahtevnijim potrebama domaćih naručilaca, posebno kada je reč o izradi uniformi za, na primer, vojsku, policiju i druge specijalizovane institucije i zanimanja.

Svečano otvaranje uveličao je prvi ansambl KUD „Aca Obradović“ Bavanište izvođenjem „Igara iz Banata“.