NaslovnaSport

Pančevo: Otvoren novi sportski teren u naselju „Sodara“

U naselju “Sodara” u centru Pančeva rekonstruisan je stari sportski teren i sada je na tom mestu moderan, multifunkcionalni teren za različite sportove.

Sredstva za novi teren, koji se nalazi na potezu između Zetske i Vardarske ulice, obezbedili su Grad Pančevo, Mesna zajednica “Centar” i “Triglav osiguranje”, dok je JKP “Zelenilo” obezbedilo nove klupe pored terena.

Povodom otvaranja sportskog terena odigran je revijalni košarkaški turnir nekoliko ekipa mladih iz ovog naselja, ali i drugih delova Pančeva.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Grada Pančeva izrazio je zadovoljstvo što je izgrađen ovakav teren u naselju „Sodara“.

On će svakako pomoći budućim organizacijama sportskih turnira koje imamo u budućnosti u planu da organizujemo. Ovo će biti sjajno ne samo za sportiste nego i za dečicu i za rekreativce koji će ovde moći svakodnevno da se bave sportom. Ovo je jedna sjajna investicija i ovime je Pančevo opravdalo da je grad sporta, da brine o svojim šampionima i rekreativcima i dečici. Siguran sam da će na ovom malom terenu nastati mnogi veliki šampioni, izjavio je Slobodan Bitević.

 

 

Mirjana Savkov iz MZ „Centar“ kaže da su Grad Pančevo i sponzori omogućili da ovaj teren bude rekonstruisan i da mladi dobiju mogućnosti da ga koriste.

S obzirom da u naselju „Sodara“ živi puno mladih ovo je nešto najbolje što je moglo da se desi pred letnju sezonu. Mladi će imati gde da provode svoje slobodno vreme i da ga iskoriste na najbolji mogući način, rekla je Mirjana Savkov.

Do kraja leta biće postavljeno još klupa pored sportskog terena i drugi mobilijar kako bi ovaj prostor imao više sadržaja na kojem će stanovnici ovog naselja provoditi slobodno vreme.