DruštvoNaslovna

Domaćinstva u Velikom Gaju dobijaju kante za komunalni otpad

Javno preduzeće „Polet Plandište”, uz pomoć lokalne samouprave, nedavno je obezbedilo 264 kante za sakupljanje komunalnog otpada za domaćinstva u selu Veliki Gaj.

Svi koji su podneli zahtev za dostavljanje tih prenosivih kanti biće obavešteni o tačnom vremenu i mestu kada će moći da ih preuzmu.

Prilikom preuzimanja kanta građani će potpisivati revers kako bi se vodila evidencija o broju kanti koje se nalaze na terenu i o potrebi nabavljanja novih.

Prema zahtevima građana i potrebama da ovu vrstu komunalne delatnosti podignemo na viši nivo, u saradnji sa lokalnom samoupravom, pristupili smo nabavci potrebnih posuda za odlaganje komunalnog otpada. Potrudićemo se da svako domaćinstvo dobije kante i da tako uvedemo red u postupak odvoženja komunalnog otpada. Do sada je postojao problem u Velikom Gaju s obzirom na to da posuda nije bilo i da su stvarane divlje deponije na mestima na kojima to nije predviđeno. Nadam se da ćemo sada zajedničkim snagama da rešimo ovaj problem i da svi zajedno brinemo o životnoj sredini u kojoj živimo, rekao je direktor JP „Polet Plandište” Milan Selaković.

Radnici JP „Polet” Plandište redovno će uklanjati i odvoziti komunalni otpad.