DruštvoNaslovna

Opština Žabalj obezbedila mobilni objekat za Dom zdravlja

Opština Žabalj obezbedila je za Dom zdravlja Žabalj mobilni objekat, koji je danas postavljen, a koji će služiti kao prijemno-trijažna ambulanta, kako bi se sprečio ulazak virusa “Covid 19” u zdravstvene ustanove.

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić istakao je da je jedan od glavnih prioriteta lokalne samouprave zdravstvena zaštita građana.

Prethodne godine ulagali smo u zdravstvene ustanove tako što smo rekonstruisali objekte i nabavili nove važne aparate, a na žalost, ova godina je drugačija, pa su naše trenutne aktivnosti usmerene ka pružanju pomoći u cilju suzbijanja virusa “Covid 19”. Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo zdravstvenim radnicima, kako bismo zajedno sačuvali zdravlje naših građana, rekao je Čedomir Božić.

 

 

Lekar Doma zdravlja Žabalj dr Tatjana Berić Cmiljanović zamolila je građane za strpljenje i upornost.

Osim toga sto smo u jeku borbe protiv virusa “Covid 19”, svakodnevno se povećava priliv pacijenata, što zbog različitih povreda, što zbog pogoršanja hroničnih oboljenja. Trudimo se da jednaku pažnju pružimo svakom pacijentu, te vas molimo za strpljenje i razumevanje za trenutne okolnosti u kojima radimo, rekla je dr Berić Cmiljanović.

U prethodnim nedeljama, Služba hitne medicinske pomoći DZ Žabalj imala je mnogo ozbiljnih intervencija, poput teških saobraćajnih nesreća, a gotovo svakodnevno, u više navrata pružaju pomoć licima na javnom mestu.

Iz žabaljske hitne službe zahvaljuju se savesnim građanima što ih obaveštavaju o onima koje zateknu na javnim mestima, sa zdravstvenim tegobama, a još jednom mole građane da budu uporni prilikom pozivanja, jer su svi pozivi ka hitnoj pomoći preusmereni na mobilni telefon, kako bi lekari sve vreme bili na raspolaganju pacijentima.

Izvor: www.zabalj.rs