DruštvoNaslovna

Novi predsednik Opštine Žabalj je Uroš Radanović

Novi predsednik Opštine Žabalj većinom glasova odbornika u Skupštini opštine Žabalj postao je Uroš Radanović. Skupština opštine Žabalj održana je 30. oktobra u bioskopskoj sali na kojoj je konstituisana nova izvršna vlast.

Nakon ostavke dosadašnjeg predsednika Opštine Žabalj Čedomira Božića i njegovog prelaska na funkciju pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Skupština opštine Žabalj je zasedala po osnovu više tačaka dnevnog reda.

Jednoglasnom odlukom, prisutnih 19 odbornika, izabrani su predsednik Opštine, zamenik predsednika Opštine i članovi Opštinskog veća.

Za predsednika Opštine izabran je Uroš Radanović koji je ovim izborom ušao u prvi mandat. Izabrani su tokom sednice položili zakletvu, rekavši da će časno i odgovorno obavljati svoju funkciju.

 

             

 

Nakon položene zakletve prisutnima se obratio novoizabrani predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović, istakavši da je veoma počastvovan izborom za novog predsednika Opštine.

Zahvalio bih se svim prisutnima na ukazanom poverenju i istakao da je ovo velika čast za mene. Svedoci smo vremena koje nam predstoji i izazova koji su pred nama, i upravo iz tog razloga od vas zahtevam dve stvari: rad i odgovornost. Radom ćemo prevazići ono što nas očekuje u narednom periodu, a odgovornost je ono što imamo prema građanima naše opštine. Ono što bih još istakao je da ja kao novoizabrani predsednik Opštine imam znatno lakšu poziciju od mog predhodnika, gospodina Božića, koji mi je ostavio stabilne finansije i stabilnu Opštinu, opštinu koja ima viziju moderne budućnosti, i na tome sam mu veoma zahvalan. Zalagaću se da opština Žabalj nastavi putem prosperiteta, na kom će građani biti na prvom mestu, a takođe nastavićemo da radimo na projektu Strategije održivog razvoja opštine Žabalj čiji je cilj da do 2030 godine Opština Žabalj dobije status ekološke opštine u Republici Srbiji, istakao je predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović.

Opštinsko veće sada ima 7 resora i to su urbanizam i graditeljstvo, lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije, investicije, regionalna saradnja i saradnja sa fondovima, zatim resor za socijalnu i zdravstvenu zaštitu, za ruralni razvoj, dva resora za komunalne delatnosti i resor za sport i turizam.

Izvor: Opština Žabalj