DruštvoNaslovna

U Dolovu se završavaju pripremni radovi za asfaltiranje ulica

U okviru projekta javno-privatnog partnerstva u oblasti održavanja i izgradnje putne infrastrukture i ove godine nastavljeni su radovi na teritoriji Pančeva i naseljenih mesta.

U Dolovu je počelo pripremanje ulica Sonje Marinković i Lole Ribara za asfaltiranje. Gradska menadžerka Maja Vitman i predsednik mesne zajednice Dolovo Dragoslav Gligorijev obišli su radove kako bi se uverili da se sve odvija prema planu.

Grad Pančevo, kao odgovorna lokalna samouprava iskoristio je priliku da sprovede projekat javno privatnog partnerstva za finansiranje, rekonstrukciju, rehabilitaciju, održavanje puteva u zimskom i letnjem periodu. Prema rečima gradske menadžerke Maje Vitman za nepuna dva i po meseca asfaltirano je više od 20 kilometara puteva.

Radovi su obuhvatili Banatsko Novo Selo, Glogonj, Starčevo, Banatski Brestovac i Omoljicu, a nastavljamo ih ove godine. Trenutno su u Dolovu u toku pripremni radovi koji uključuju sve zemljane radove i posipanje rizle. Ove godine predviđeno je da se asfaltiraju četiri ulice ukupne dužine oko tri i po kilometra, rekla je Maja Vitman.

U Dolovu je više od 38 kilometara puteva, međutim tek nešto više od polovine saobraćajne putne infrastrukture je asfaltirano.

Grad Pančevo će zahvaljujući ovom projektu javno-privatnog partnerstva da asfaltiramo sve ulice kako u Dolovu tako i u svim drugim naseljenim mestima, ali i na teritoriji samog grada Pančeva. Nakon asfaltiranja svi ovi putevi će biti i redovno održavani, napomenula je Vitman.

Ona je istakla i da je javno-privatno partnerstvo u oblasti održavanja i izgradnje puteva jedan od najvažnijih projekata koji je Grad Pančevo završio i da se on uspešno realizuje zahvaljujući dobroj organizaciji posla, ali i izuzetnoj saradnji sa mesnim zajednicama.

 

 

Dragoslav Gligorijev, predsednik Saveta Mesne zajednice Dolovo kaže da je veliki značaj javno-privatnog partnerstva i uređenje puteva i ulica u tom mestu, ali i da je poslednjih pet godina mnogo urađeno na uređenju ovog mesta.

Ukoliko bismo pogledali vreme unazad, za 70 godina do 2016. godine, kada je Srpska napredna stranka preuzela odgovornost za vođenje Mesne zajednice, Dolovo je dobilo manje kilometara puteva nego za ovih poslednjih šest godina. Možda zvuči malo nerealno, ali to su činjenice. Dolovo je za zadnjih 6 godina dobilo više asfalta nego prethodnih 70 godina. Osim ove dve ulice radiće se do kraja godine još ulica. Svega toga ne bi bilo da nije dobrog rada Gradske uprave Pančevo, gradonačelnika i gradske menadžerke Maje Vitman, koja stalno sa nama na terenu. Skupština MZ ima 15 članova, a Dolovo je podeljeno u 4 reona. Svaki reon ima svoje članove u Skupštini MZ i svaki od njih je u razgovoru sa svojim komšijama predložio ulice koje su prioritet za asfaltiranje u ovoj godini, rekao je Gligorijev.

 

 

Krajem prošle godine urađen je veliki broj ulica u samom gradu. Urađeno je nekoliko ulica u naselju Misa, odnosno u MZ Mladost, kao i u Gornjem gradu. U toku decembra u Gornjem gradu su urađene sledeće ulice: Naselje Kosovskih junaka: ulice Braće Jugovića, Jug Bogdanova, Miloša Obilića, Kosančić Ivana, Toplice Milana, Majke Jugovića, zatim Ive Kurjačkog, Tanaska Rajića i Jove Maksina. Urađeno je nekoliko pešačkih staza u naseljima Tesla i Kotež.

Po završetku radova u Dolovu mehanizacija se “seli” u Jabuku. Prema Projektu planirani su radovi i u Kačarevu i Ivanovu. Gradska menadžerka Maja Vitman veruje da će sve navedeno biti završeno za osam meseci.