DruštvoNaslovna

Zahvaljujući pokrajinskoj Vladi Crepaja će dobiti novu sportsku halu

Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine dodelio je 60 miliona dinara za jedan od najvećih infrastrukturnih projekata u opštini Kovačica – sportsku halu u Crepaji! Opština Kovačica izdvojiće dodatnih 60 miliona dinara.

Zamenik predsednika opštine Kovačica Petar Višnjički danas je u Novom Sadu potpisao ugovor vredan 60 miliona dinara. Prema konkursu za finansiranje sufinansiranje u oblasti razvoja sporta koji je raspisao Fond, opština Kovačica je jedna od tri opštine u Vojvodini za koju su izdvojena sredstva po pomenutom konkursu.

Sportska hala za razvoj sporta u celoj opštini

Sredstva u visini od 60 miliona dinara predviđena su za projektne aktivnosti i za dalju realizaciju projekta izgradnje sportske hale u Crepaji.
Opština Kovačica će izdvojiti dodatnih 60 miliona dinara, pored dobijenih 60, kako bi se nastavili radovi na ovom velikom i važnom projektu za razvoj sporta i poboljšanje uslova bavljenja sportskim aktivnostima.

Radovi počeli prošle godine, nastavljaju se dalje

Podsetimo, opština Kovačica je iz svog budžeta već tokom prethodne godine izdvojila 25 miliona dinara za rušenje stare i nefunkcionalne sale i izgradnju temelja za novu multifunkcionalnu sportsku halu u Crepaji.

 

 

Širom Vojvodine značajni investicioni projekti

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima 24 lokalne samouprave za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Reč je o projektima koji će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

Čeka nas veliki posao, želimo da pomognemo manje razvijenim opštinama. Širom Vojvodine imaćemo značajne investicione zahvate, izjavio je predsednik Mirović.

Dodeli ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.