DruštvoNaslovna

Grad Pančevo postao vlasnik parcele u Severnoj industrijskoj zoni

Pančevo je danas postalo vlasnik parcele koja se nalazi u sastavu Severne industrijske zone. Potpisan je ugovor između Grada Pančeva i Republičke direkcije za imovinu o prenošenju u svojinu jedne parcele na kojoj će biti izgrađena saobraćajnica.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Aleksandar Stevanović i direktor Republičke agencije za imovinu Jovan Vorkapić.

Nakon potpisivanja ugovora, gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović saopštio je da će na parceli biti izgrađena posebna deonica ulice 7. Nova na kojoj će investitor, koji je već tu prisutan, dobiti saobraćajni priključak. Reč je o kompaniji “Brose” koja će narednih meseci pustiti svoje pogone u rad.

Na prethodnoj sednici Skupštine Grada usvojena je odluka o kreditnom zaduženju u kojoj se između ostalog nalaze i sredstva koja ćemo upotrebiti za izgradnju ove saobraćajnice. Mi ovim činom dokazujemo da efikasnost u radu između različitih nivoa vlasti je nešto što je jako bitno za razvoj kompletne Republike Srbije. Mi smo nakon samo sedam dana od odluke o zaduživanju Grada Pančeva imali odmah reakciju i Vlade Republike Srbije i Republičke Direkcije za imovinu i dobili smo parcelu na kojoj ćemo mi nastaviti da razvijemo naš grad, rekao je Aleksandar Stevanović.

Projekat izgradnje fabrike „Brose“ značajan je za celu Srbiju, rekao je Jovan Vorkapić, direktor Republičke Direkcije za imovinu. On je dodao da je Grad Pančevo primer kako jedna lokalna samouprava obezbeđuje uslove za uspešne dolaske investitora koji otvaraju svoje fabrike i zapošljavaju veliki broj ljudi.

Ovo je sada završnica čitave priče, time što smo preneli na Grad Pančevo ono što im je potrebno za izgradnju saobraćajnice. Bez Grada Pančeva i gradonačelnika, ovako brzo ne bismo mogli da izvedemo čitav proces. Ceo proces traje i po 6, 7 meseci, a mi smo ga završili za mesec dana. Pančevo je primer dobre lokalne samouprave, zaključio je Vorkapić.

Gradonačelnik Stevanović je podsetio da je pre desetak dana potpisan ugovor sa Pokrajinskom upravom za kapitalna ulaganja o rekonstrukciji ulice Cara Lazara. To je jedna od većih investicija koja će biti realizovana u 2021. godini.

Izvor: ePančevo