DruštvoNaslovna

Opovu sredstva od Pokrajine za izradu strategije razvoja opštine

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić uručio je danas ugovore vredne 34 miliona dinara predstavnicima 36 opština i gradova koji su pravo na sredstva ostvarili na osnovu Konkursa za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

Važno je naglasiti da su planovi razvoja hijerarhijski najviši dokumenti razvojnog planiranja koji na lokalnom nivou sadrže dugoročne planske projekcije za period od najmanje sedam godina, poručio je Sofić obraćajući se predstavnicima opština i gradova.

U ime Opštine Opovo ugovor je potpisao predsednik opštine Miloš Markov, koji je tom prilikom istakao važnost ovog projekta kojim će se definisati svi ciljevi i prioriteti Opštine Opovo u narednih sedam godina.

Sa Sekretarijatom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu potpisali smo ugovor o sufinansiranju za izradu plana razvoja Opštine Opovo. To je nekadašnja strategija održivosti lokalnog razvoja, a sada po novoj terminologiji planira se za period od sedam godina. Mi imamo rok do kraja 2021. godine da usvojimo novi plan razvoja Opštine Opovo za period od 2022. do 2028. godine. Mi ćemo ovaj zadatak shvatiti veoma ozbiljno, jer ovo je krovni dokument kojim se definišu svi ciljevi i prioriteti naše lokalne samouprave u jednom srednjeročnom periodu od sedam godina. Ja sam s jedne strane izuzetno zadovoljan što smo podržani od strane Sekretarijata i što smo dobili veći deo sredstava koja će nam biti potrebna za izradu dokumenta. Sa druge strane, planiram da se maksimalno uključim i posvetim kako bi se formirala kvalitetna radna grupa na nivou naše lokalne samouprave kako bismo izradili što kvalitetniji dokument, izjavio je Miloš Markov posle potpisivanja ugovora.

Ovim konkursom Opština Opovo je za realizaciju projekta dobila sufinansirajuća sredstva u visini od milion dinara, sa sopstvenim učešćem od 550.000 dinara.