DruštvoNaslovna

Opštini Žabalj sredstva od Pokrajine za izradu plana razvoja

Opština Žabalj jedna je od 36 lokalnih samouprava kojima su odobrena sredstva na Konkursu za sufinansiranje izrade planova razvoja jedinica lokalnih samouprava na teritoriji AP Vojvodine.

Predsednik Opštine Žabalj Uroš Radanović potpisao je danas Ugovor o dodeli sredstava za sufinansiranje izrade plana razvoja jedinice lokalne samouprave, sa Pokrajinskim sekretarijatom za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu.

Predmet ugovora u vrednosti od 960.000 dinara je utvrđivanje namene dodeljenih sredstava i regulisanje međusobnih prava i obaveza ugovornih strana, povodom dodele sredstava po Javnom konkursu za sufinansiranje izrade planova razvoja, kao dugoročnih dokumenata razvojnog planiranja jedinica lokalne samouprave na teritoriji AP Vojvodine.

 

 

Aktivnosti na projektima lokalnih samouprava kojima su bespovratna sredstva odobrena odnose se na izradu i realizaciju planova razvoja, odnosno osnovnog strateškog dokumenta kojim će se definiati prioritetni ciljevi za razvoj lokalnih samouprava.