DruštvoNaslovna

Nove investicije u Opovu zahvaljujući sredstvima za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština

Opštini Opovo odobrena su sredstva od strane Kabineta ministra bez portfelja zaduženog za unapređenje razvoja nedovoljno razvijenih opština za dva projekta.

Zamenica predsednika opštine Opovo, Anka Simin Damjanov, potpisala je danas u Palati Srbija ugovore za projekat „Izrada projektno – tehničke dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju fiskulturne sale na školskom objektu OŠ Dositej Obradović u Opovu“, kao i za projekat „Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici 2. oktobar u Opovu“.

Za projekat „Izrada projektno – tehničke dokumentacija za rekonstrukciju i dogradnju fiskulturne sale na školskom objektu OŠ Dositej Obradović u Opovu“ odobrena su sredstva u iznosu od 1,5 miliona dinara.

Za projekat „Rekonstrukcija vodovodne mreže u ulici 2. oktobar u Opovu“ dobijena su sufinansirajuća sredstva u iznosu od 5.257.000 dinara, a učešće lokalne samouprave biće 1.847.605 dinara.

 

Miloš Markov, predsednik Opštine Opovo

 

Predsednik Opštine Opovo Miloš Markov izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i budućom realizacijom dva nova projekta.

Ovo su veoma značajni projekti i investicije za našu opštinu. Dugo već pokušavamo da pripremimo i realizaujemo projekat izgradnje sportske sale od koje će benefite imati svi sportski klubovi, školska deca, rekreativci, ali i svi ljubitelji sporta koji će moći da prate sportska događanja u adekvatnim uslovima. Naravno, ovo je prvi korak jer bez projektno – tehničke dokumentacije ne možemo aplicirati na konkursima za sufinansiranje sredstava izgradnje objekta. Što se tiče drugog projekta, on je izuzetno važan za lokalni vodovodni sistem i veoma sam zadovoljan što smo nastavili kontinuitet i svake godine rekonstruišemo po neku ulicu, odnosno menjamo stare azbestne cevi sa novim polietilenskim, rekao je Miloš Markov.