NaslovnaSport

„Majska nagrada“ uručena Sportskom savezu Pančeva

Sportski savez Pančeva dobitnik je najvećeg sportskog priznanja u Srbiji – Majske nagrade za 2021. godinu. Ovo prestižno priznanje od 1961. dodeljuje Sportski savez Srbije. Ove godine priznanja su dodeljene za 2020. i 2021. godinu.

Svečanosti u Narodnoj skupštini prisustvovali su predsednik Saveza Davor Štefanek i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančevo nije krio zadovoljstvo po dobijanju ovog prestižnog priznanja u kategoriji teritorijalni sportski savez za 2021.

Majska nagrada je najveće društveno sportsko priznanje koje se dodeljuje u Srbiji. U 2021. godini naš Savez obeležava pola veka od osnivanja i činjenica da je baš ove godine Sportski savez Pančevo laureat za nas je potvrda dobrog rada tokom svih godina postojanja, rekao je Slobodan Bitević.

U 2021. uz Sportski savez Pančeva dobitnici su karate klub Vojvodina, u olimpijskom sportu posthumno je nagrađena Bobana Veličković, u neolimpijskom Teodora Manić. Među sportista sa invaliditetom priznanje je dobila Danijela Jovanović. U konkurenciji sportskih stručnjaka nagrađen je legendarni trener Svetislav Pešić, dok je nagrada za životno delo posthumno dodeljena preminuloj košarkašici Ivanki Gajić.

Laureati za 2020. godinu su Fudbalski klub Crvena zvezda, u olimpijskom sportu odbojkaš Uroš Kovačević, u neolimpijskom sportu Milovan Vesnić. Dejan Jokić je nagrađen među sportistima sa invaliditetom, SS Subotice kao teritorijalni savez. U konkurenciji sportskih stručnjaka nagrađena je Marina Maljković, nagradu za životno delo primio je Vladimir Cvetković, bivši slavni košarkaš Crvene zvezde i funkcioner u fudbalskom klubu.