DruštvoNaslovna

U Bačkoj Topoli održan Sajam zapošljavanja

U izložbenoj sali Doma kulture u Bačkoj Topoli, održan je 42. Sajam zapošljavanja. Potrebu za zanimanjima različitih profila iskazalo je 18 poslodavaca, u najvećem broju iz subotičke industrijske zone, zatim iz Bačke Topole, Malog Iđoša, Sente.

U ponudi je bilo 300 slobodnih mesta, a najveće interesovanje posetilaca je bilo za 10 radnih mesta šivača u subotičkoj kompaniji Gordon Calzedoni.

Potrebu za radnicima imaju i bačkotopolske firme Usluga, Komgrad, Poljoprivredna škola, Port GPI, Pottker, Centar za socijalni rad i Perutnina Ptuj Topiko.

 

 

Sajam zapošljavanja je prava prilika da svi koji su u potrazi za poslom ili imaju želju da menjaju radno mesto lično iskažu svoja interesovanja, podnesu CV i ostanu u kontaktu sa poslodavcima. Prvi put posle dve godine organizujemo sajam zapošljavanja i nadam se da će mnogi od onih koji su ga posetili danas naći put do radnog mesta, kazala je direktor NSZ – Filijala Subotica, Verica Vujadinović.

Što se tiče trenutne situacije nezaposlenosti na području Srednje-banatskog okruga, stanje je već nekoliko godina nepromenjeno. Broj lica iz Bačke Topole koji još uvek čekaju na svoju priliku je 1.800, u Malom Iđošu 1.500, a u Subotici 4.500.

Iako je firma LOHR u Bačkoj Topoli prošle godine otpustila 70, a ove godine 27 radnika, na evidenciji nije došlo do promena, jer su mnogi od njih uspeli da se zaposle na druga radna mesta, kaže Verica Vujadinović.

Ona je pozvala poslodavce da se do 20. septembra prijave za aktuelni konkurs Nacionalne službe za zapošljavanje „Moja prva plata i pruže mogućnost mladim ljudima da steknu prva radna iskustva i pomognu da dobiju status stalno zaposlenog lica.

Tekst: L.V.
Foto: IC/TK