DruštvoNaslovna

Pokrajina obezbedila 100 miliona dinara za obnovu poljoprivredne mehanizacije

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, u okviru 88. Međunarodnog sajma poljoprivrede, uručio je ugovore poljoprivrednim proizvođačima koji su ostvarili pravo na subvencije po konkursu za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava u sektoru voća, povrća i ostalih useva.

Prilikom uručivanja ugovora, Božić je istakao da je po ovom konkursu Pokrajinska vlada preko resornog sekretarijata izdvojila 100 miliona dinara.

 

 

Konkursom za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava ove godine akcenat smo stavili na priključnu poljoprivrednu mehanizaciju. Cilj je bio da je obnovimo, s obzirom da je prosečna starost priključne mehanizacije u Srbiji iznad 20 godina. Potpisano je 252 ugovora, s tim što je 175 ugovora potpisano sa poljoprivrednicima mlađim od 40 godina, rekao je sekretar Božić.

On je dodao da će i naredne godine prioritet Sekretarijata biti upravo obnova poljoprivredne mehanizacije, jer bez njenog osavremenjavanja nema ni konkurentne poljoprivrede, pa ni povećanja produktivnosti i prinosa po hektaru.