DruštvoNaslovna

Obeležen Svetski dan jabuke u osnovnoj školi u Ivanovu

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća grada Pančeva zadužena za obrazovanje, posetila je danas Osnovnu školu “Moša Pijade” u Ivanovu, povodom obeležavanja Svetskog dana jabuke.

Danas se nalazimo u OŠ “Moše Pijade” u Ivanovu. Prošle godine je otvorena vrtićka grupa pri pomenutoj školi i ima 22 dece. Drago mi je što se broj dece povećava. Ranijih godina je broj dece bio manji, ove godine povećan, čak 11 dece ima u pripremnom predškolskom programu. Ono što je povod naše posete jeste Svetski dan jabuke i ja se ovom prilikom zahvaljujem deci koja su sa svojim učiteljicama organizovali malu manifestaciju, u okviru koje će deliti meštanima jabuke. Inače, OŠ “Moše Pijade” je specifična još po nečemu, a to je da je jedina na teritoriji našeg grada Pančeva, koja je u projektu Ministarstva prosvete i uvela jednosmenski rad, kaže mr Tatjana Božić.

Sanja Simić Mijatović, direktorka Osnovne škole “Moša Pijade” se zahvalila na poseti.

S obzirom na to da smo mi škola koja vodi računa o zdravom životu i zaštiti životne sredine, lep je povod da različitim aktivnostima obeležimo jedan važan datum u ekološkom kalendaru. Naši najmlađi učenici su zajedno sa svojim vaspitačima i učiteljicama pripremili te aktivnosti na temu jabuke. U okviru predškolske ustanove radi jedna vrtićka grupa, mešovita, za uzrast dece od tri do pet i po godina. Objekat je nov, rekonstruisan kompletno, oprema je nabavljena sredstvima gradskog budžeta, tako da najmlađi Ivanovčani imaju priliku da uživaju u jednom lepom i prijatnom ambijentu, rekla je Sanja Simić Mijatović.

Osnovnu školu „Moša Pijade“ u Ivanovu pohađa 71 učenik, a u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja imaju dve vaspitne grupe sa 33 dece (11 dece pohađa pripremni predškolski program i 22 pohađa vrtićku grupu).

Od Pokrajinskog sekretarijata za sport 2018. godine je dobila sredstva u iznosu od 1.485.000 dinara za postavljanje tartan podloge na košarkaškom terenu. Iste godine je dobila od Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice 80.000 dinara za projektno tehničku dokumentaciju za krov na zgradi fiskulturne sale, a od grada je iste godine dobila 200.000 dinara za sanaciju betonskih površina u dvorištu.

U junu prošle godine otvoren je vrtić u Ivanovu koji broji 22 dece u vrtićkoj grupi i 11 dece u grupi pripremnog predškolskog programa i za tehnički prijem objekta izdvojeno je 176.440 dinara, kao i za opremanje vrtića 836.467 dinara.