InformacijeNajaveNaslovna

Vežba zaštite i spasavanja 5. novembra u Kovinu i Deliblatu

Prema scenariju MUP-a – Sektora za vanredne situacije – Odeljenja u Pančevu, a u organizaciji i koordinaciji sa Štabom za vanredne situacije opštine Kovin u petak, 5. novembra, u periodu od 10 do 12 časova biće izvedena združena operativno-taktička vežba na potezu Deliblatske peščare i mesta Deliblato.

S obzirom da je u sklopu vežbe planirano aktiviranje dela sistema za javno uzbunjivanje u Deliblatu, posebno se obaveštavaju meštani ovog naselja opštine Kovin da će u 10 sati, na početku vežbe, biti aktivirana sirena davanjem signala „opšta opasnost“, a na kraju, u podne – signal za „prestanak opasnosti“.

Takođe, s obzirom da će tokom vežbe biti angažovano više subjekata zaštite i spasavanja sa teritorije opštine: Vatrogasno-spasilačka jedinica, Hitna pomoć Doma zdravlja, Crveni krst Kovin, pripadnici policije, obaveštava se stanovništvo Deliblata da će u periodu od 10 do 12 sati biti u više navrata aktivirana zvučna i svetlosna signalizacija koju koriste pomenute službe prilikom intervencija.

Opština Kovin jedna je od učesnica Vežbe „Sistem 2021“ Sektora za vanredne situacije koja se izvodi istovremeno u mnogim gradovima i opštinama na području cele Srbije, sa ciljem uvežbavanja tehnika i procedura spasavanja i sinhronizacije svih subjekata zaštite i spasavanja na određenoj teritoriji.