DruštvoNaslovna

Ministar poljoprivrede razgovarao s poljoprivrednicima iz Gaja, Deliblata i Mramorka

Zbog velikog broja poljoprivrednika koji žive i rade na teritoriji opštine Kovin, a koji razvijajući svoj posao računaju na podršku i pomoć države, resorni ministar Branislav Nedimović odazvao se pozivu rukovodstva lokalne samouprave da poseti mesta kovinske opštine i da razgovara sa poljoprivrednicima o njihovim problemima i planovima, kao i da im prenese šta sve Vlada Republike Srbije preduzima kako bi poboljšala položaj proizvođača u svim granama poljoprivrede.

Zajedno sa predsednicom opštine Sanjom Petrović i njenim saradnicima, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović najpre je posetio Gaj i u domaćinstvu Srđana Karanovića obišao prostor za smeštaj žitarica od 1.000 m2, a potom razgovarao sa vlasnicima gazdinstava i odgovarao na brojna pitanja.

 

 

Slične susrete ministar je imao potom u Deliblatu – domaćin je bio Danijel Gava, vlasnik zemljoradničke zadruge „Del-agro“, kao i u Mramorku, gde je obišao plantažu lešnika u okviru gazdinstva Nikole Vukića.

U izjavi za TV Pančevo, ministar Nedimović je ponovio da poljoprivrednici u svakom trenutku mogu da se obrate za savet ili pomoć i dodao da upravo ovakvi skupovi služe da se ljudima razjasni koje će se sve mere primenjivati u svrhu dobijanja olakšica i subvencija, a sve u cilju podrške države za razvoj poljoprivrede i bolji život na selu uopšte.

 

 

Predsednica Sanja Petrović rekla je da je poseta ministra našim poljoprivrednicima veoma značajna, jer se na teritoriji opštine nalazi više od 42 hiljade hektara obradivog zemljišta, od toga je 36 hiljada u privatnoj svojini, a registrovano je 3.700 poljoprivrednih gazdinstava. Vlasnici gazdinstava imali su potrebu da predoče ministru kako rade, šta ih muči i kako država može da im pomogne.

Izvor: www.kovin.rs