NaslovnaSport

Fantastična vest: Andrea Stojadinov postala evropska prvakinja u džudou!

Andrea Stojadinov iz Pančeva, takmičarka Džudo kluba „Crvena zvezda“ upravo je postala evropska prvakinja u džudou u kategoriji do 48 kilograma.

Ovo je njen fantastičan povratak nakon povrede koja je zaustavila njeno takmičenje u ovoj godini. Pre toga, postala je vlasnica dve grend slem bronzane medalje u Taškentu i Tel Avivu.

Andrea Stojadinov, evropska šampionka na putu do trona bila je više nego ubedljiva jer je svaku protivnicu pobedila maksimalnim rezultatom – iponom. Pred srpskom šampionkom pale su Mađarice Luca Mamira, Izraelka Tamar Malca kao i Engleskinja Amy Platten u polufinalu. U borbi za zlato Stojadinov nije dala mogućnost za manevar ni odličnoj Ramili Aliyevoj iz Azerbejdžana.

Presrećna sam naročito jer je ostao žal od prošle sezone kada sam želela da objedinim titule na Evropskom prvenstvu u Poreču, juniorsku i za mlađe seniore. Hvala svima koji su bili uz mene, na mom putu, pre svega porodici, Džudo savezu Srbije, predsedniku Ivanu Todorovu, mojoj Crvenoj zvezdi i predsednicima Stojanu Vujku i Ivanu Bošnjaku, rekla je Andrea Stojadinov.

Evropsko takmičenje u džudou za takmičare do 23 godine održava se u Budimpešti u Mađarskoj od 5. do 7. novembra.

Pojedinačna takmičenja će se održati 5. i 6. novembra, a zatim će se trećeg dana održati mešovito ekipno takmičenje 7. novembra.

Podsećamo: Andrea Stojadinov je ovogodišnja dobitnica Novembarske nagrade grada Pančeva koja će joj biti uručena na Svečanoj sednici Skupštine grada Pančeva, u ponedeljak, 8. novembra.