AktuelnoDruštvoNaslovna

Održan seminar za profesore o pisanju projekata u oblasti zaštite životne sredine

U Pančevu je danas održan seminar iz oblasti upravljanja projektima u oblasti zaštite životne sredine za predstavnike srednjih škola s teritorije Pančeva.

Trideset učesnika imalo je prilike da se tokom seminara detaljnije upozna s procesom osmišljavanja i pisanja projekata, kao i sa određenim temama iz oblasti zaštite životne sredine.

U okviru seminara obrađene su teme kao što su zagađenje, otpad, ekološki otisak, održivi razvoj, energija i energetska efikasnost, upravljanje otpadom, upravljanje projektima iz zaštite životne sredine i učešće javnosti u zaštiti životne sredine.

Ideja seminara je da se profesori i nastavnici upoznaju i osposobe za pisanje projekata, s posebnim fokusom na zaštitu životne sredine i lokalnu zajednicu, odnosno cilj seminara je osposobljavanje nastavnika za inovativni pristup razvijanju učeničkih projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Realizatorke seminara i radionice su Jovanka Dakić, Jovanka Vićentić i Ljiljana Janković.

Seminar je realizovao Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, a organizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine Grada Pančeva.

Ovaj seminar je akreditovan i podrazumeva izdavanje sertifikata polaznicima – prosvetnim radnicima – što im obezbeđuje 8 bodova.

 

 

U katalogu programa stalnog stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika za školsku 2018/2019 Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju ovaj seminar je zaveden pod brojem 820.