KulturaNaslovna

Uskoro potpuna rekonstrukcija Muzeja ”4. januar” u Žablju

Predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić obišao je danas sa saradnicima i direktorom ONB ”Veljko Petrović” Milovanom Mirkov, Muzej „4. januar“, koji se nalazi na području Starog Žablja.

Muzej, koji čine tri paviljona, od velikog je značaja za građane opštine i biće potpuno rekonstruisan. Muzej je smešten u okviru Spomen kompleksa Crna Ćuprija, koji je komemorativni prostor u znak sećanja na žrtve fašizma iz ovog kraja i proglašen je za spomenik kulture od velikog značaja.

Pre tridesetak dana najavili smo rekonstrukciju Muzeja ”4. januar” i upravo danas obilazimo ovaj Muzej i krećemo sa realizacijom celokupne rekonstrukcije istog. Nastavljamo sa kulturnim unapređenjem u opštini Žabalj i naravno sa unapređenjem infrastrukture kada su u pitanju objekti koji su deo Opštinske narodne biblioteke. Opština će uložiti preko 15 miliona dinara ove godine za realizaciju projekta rekonstrukcije Muzeja ”4. januar” u Žablju, čime će biti zaokružen turističko-informativni potencijal na teritoriji opštine Žabalj, rekao je predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

       

 

U saradnji sa Opštinom Žabalj dogovorili smo potpunu rekonstrukciju paviljona 1, 2 i 3 koji se nalaze u sastavu Muzeja ”4. januar”, gde će biti izloženo istorijsko nematerijalno nasleđe opštine Žabalj,” rekao je direktor ONB ”Veljko Petrović” Milovan Mirkov.

Završetak svih radova na muzeju, koje finansira lokalna samouprava, očekuje se do kraja godine.

Izvor: www.zabalj.rs