DruštvoNaslovna

Zamenica gradonačelnika Pančeva u Kačarevu poželela prvacima srećan početak nove školske godine

U Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” u Kačarevu organizovan je prijem za učenike prvih razreda. Tom prilikom zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin podelila je prvacima reflektujuće prsluke kako bi bili bezbedniji u saobraćaju.

Zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin izjavila je da je ovim još jednom potvrđeno da je za Grad Pančevo bezbednost najmlađih jedan od prioriteta.

U svim školama biće poštovane preventivne mere, jer je zdravlje naše dece apsolutni prioritet Grada Pančeva. Želimo pre svega da prvacima čestitamo polazak u školu i da se njihovim roditeljima zahvalimo na saradnji i ukazanom poverenju. Apelujemo na sve vozače da maksimalno oprezno voze u zonama oko škola. Naša deca su naše najveće bogatstvo i učinićemo sve da u svim okolnostima budu zaštićeni i bezbedni, rekla je zamenica gradonačelnika Pančeva Dragana Kuprešanin.

 

 

Direktorka škole Slobodanka Đukić istakla da je škola prilikom planiranja nastave za novu školsku godinu poštovala preporuke Ministarstva prosvete i Kriznog štaba.

Apsolutno smo spremni za rad 1. septembra u sva tri objekta u našoj školi – i objekti vrtića i pripremno predškolskog programa i škole. Učenici od prvog do četvrtog razreda su podeljeni u grupe A i B i ići će naizmenično u školu u toku cele nedelje, a viši razredi ići će po kombinovanom modelu. To znači da će se smenjivati na nedeljenom nivou oni koji prate nastavu putem interneta i oni koji će pratiti nastavu u školi, objasnila je direktorka Đukić.

Ove godine u prvi razred na području cele teritorije Pančeva upisan je 1.151 učenik.