DruštvoNaslovna

Opština Plandište obezbedila poklone za sve prvake

I u školama opštine Plandište 1. septembra zvono je označilo početak nove školske godine. I ove godine Opština Plandište je iz budžeta izdvojila sredstva za poklon pakete đacima prvacima koji su prvi put seli u školske klupe. 

Ove godine, uzbuđenje zbog polaska u školu imali su ne samo prvaci već i ostali učenici, njihovi učitelji, nastavnici, ostalo osoblje i direktor zbog mera koje su preduzete da pohađanje nastave bude u skladu sa preventivnim merama borbe protiv pandemije virusa korona.

Svim prvacima u opštini Plandište uručena je školska torba – ranac i osnovni pribor za nastavu, poput bojica, svezaka, pernice, plastelina.

Jovan Repac, predsednik Opštine je uručio poklone prvacima iz OŠ „Dositej Obradović“, najveće škole sa teritorije opštine Plandište. On je poklone uručio i u školama u Jermenovcima, Baricama, Margiti, Velikom Gaju i Plandištu.

Dušan Ćurčić, zamenik predsednika Opštine, poklone je uručio prvacima iz OŠ „Jovan Sterija Popović“ u Velikoj Gredi i Miletićevu i OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Hajdučici. U svim školama, sa prvacima su bili njihovi učitelji i direktori škola, Sava Diljakov, Višnja Manojlović i Miroslav Maričić.

 

 

U školskoj 2020/2021. u sve tri osnovne škole sa teritoriji opštine Plandište u prvi razred je pošlo 53 đaka, 10 manje nego prošle godine. U OŠ „Dositej Obradović“ sa područnim odeljenjima u prvi razred je upisano 37 prvaka (Plandišpte 26, Jermenovci 2, Barice 1, Veliki Gaj 2 i Margita 6 prvaka) u OŠ „Jovan Sterija Popović“ je 10 prvaka, 9 u Gredi i 1 u Miletićevu i u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ je ove godine upisano 6 prvaka.

Svim prvacima Opština Plandište želi srećan polazak u školu, dobar uspeh i puno dobrih ocena.