DruštvoNaslovna

Počela rekonstrukcija Ulice Branka Anovića u centru Pančeva

Ulica Branka Anovića u Pančevu duga je 175 metara i jedna je od retkih u centru grada koja nije asfaltirana. Spaja dve saobraćajem opterećene ulice: Žarka Zrenjanina i Maksima Gorkog.

Zahvaljujući projektu javno-privatnog partnerstva za uređenje putne infrastrukture počela je rekonstrukcija i ove ulice.

U okviru radova biće rekonstruisana saobraćajnica u celoj dužini ulice, sa kolovozom širine 5 metara za dvosmerni saobraćaja, nova pešačka staza sa obe strane ulice, biće izgrađeno novih 27 parking mesta, zameniće se kompletna fekalna i vodovodna mreža i izraditi nova kišna kanalizacija, postaviće se novih sedam stubova javne rasvete sa savremenom LED rasvetom.

Stanovnici su veoma su zadovoljni što su počeli radovi i što će do jeseni dobiti kompletno sređenu ulicu.

 

 

Vera Patalov živi 65 godina u ovoj ulici i veoma je srećna što će konačno dobiti asfalt.

Do pre deset godina ova ulica je bila još i dobra, a poslednjih pet godina je katastrofalna. Leti, kad prođe auto, prašina se digne, užas jedan. Kad padne kiša, puno je vode. Sad se nadam da će biti lepa, kaže Vera Patalov.

I Murat Brkić koji živi na početku ulice raduje se što će ona konačno biti sređena.

Radujemo se što će ulica konačno da bude asfaltirana i mislim da će biti jedna od najlepših u gradu kad bude završena. Asfalt nam puno znači, a voleo bih i kada bi po jedan ležeći policajac bio na početku i na kraju ulice, jer se dešava da jako brzo voze ovuda. Ako tako brzo voze sad, bojim se da kad bude asfalt da će voziti još brže, kaže Murat Brkić.

 

 

Radove je obišla gradska menadžerka Maja Vitman kako bi se uverila da se sve odvija prema planu.

Svi stanovnici ulice Branka Anovića su prethodno obavešteni da će se izvršiti radovi na hidrotehničkim instalacijama, odnosno zamena kompletne fekalne kanalizacije i vodovodne mreže sa priključcima i izrada nove kišne kanalizacije. Pored rekonstrukcije saobraćajnice u celoj dužini ulice, 175 m, sa izgradnjom novog kolovoza širine pet metara za dvosmerni saobraćaj sa svim kolskim priključcima za objekte u ulici, radiće se nove pešačke staze sa obe strane ulice, širine oko 1,8 metara, izgradiće se novih 27 parking mesta (od toga tri za potrebe lica sa invaliditetom), ali i radovi na rekonstrukciji javnog osvetljenja, postavljanje novih 7 stubova javne rasvete ugradnjom savremene LED rasvete. Zahvalni smo građanima na podršci i razumevanju prilikom izvođenja radova i veoma smo zadovoljni kako projekat javno-privatnog partnerstva napreduje. Napomenula bih da je za šest meseci urađeno 95 ulica, odnosno 40 km asfalta. Mi smo građanima obećali da ćemo ovim projektom asfaltirati sve ulice u celom gradu i u naseljenim mestima. Ravnomerno se radi i u gradu i naseljenim mestima. Nadamo se da ćemo radove izvesti do kraja septembra, shodno dinamici radova i vremenskim uslovima, kaže Maja Vitman.

Dragan Ostojin, predsednik Saveta MZ Centar kojoj pripada ulica Branka Anovića zadovoljan je što se počelo sa rekonstrukcijom ove ulice, jer je to i obećano građanima.

Ovo je sigurno jedna od poslednjih kaldrma koja se nalazi u Pančevu i dočekali smo posle toliko godina da se počne sa potpunom rekonstrukcijom. Stanovnici ulice će dobiti svu potrebnu infrastrukturu i asfalt kojem se ljudi najviše raduju. Imamo najavu da će se ove godine uraditi projekti za još neke ulice na našoj teritoriji koje će se raditi sledeće godine. Raduje me što će do kraja leta početi i još jedna, za nas veoma značajna investicija, a to je rekonstrukcija Ulice Cara Lazara koja se takođe nalazi na teritoriji MZ Centar, rekao je Ostojin.

 

 

Asfaltiraju se i ulice u naselju Strelište

Nakon što je završeno asfaltiranje naselja Sodara, počeli su radovi u više ulica u naselju Strelište.

Danas počinje asfaltiranje prvog izravnavajućeg sloja u Mažuranićevoj ulici, ulicama Laze Kostića i Vojislava Ilića. Nakon izvedenih radova na Strelištu, radovi će krenuti u Gornjem gradu, kompletno će se asfaltirati ulice Karađorđeva, od Moše Pijade do Ive Kurijačkog, zatim Stevice Jovanovića i Uroša Predića – desna strana iz pravca ulice Dimitrija Tucovića. Ujedno najavljujem da će biti sprovedeno i presvlačenje ulice Dimitrija Tucovića, potez od Moše Pijade do Vojvode Radomira Putnika i ulice Vojvode Petra Bojovića do Dositejeve. Radovi su planirani u etapama, u saradnji sa Odeljenjem za saobraćaj pri Sekretarijatu za urbanizam i Sekretarijatom za inspekcijske poslove, Upravom policije, kao i sa predstavnivima javno-komunalnog sektora koje će uzeti učešće u organizaciji ovih radova. Uradiće se projekat privremene saobraćajne signalizacije, tako da će delovi ulice u jednom momentu biti biti zatvoreni. Sve je planirano da se uradi u što kraćem roku, kako građani ne bi trpeli radove, najavila je gradska menadžerka Maja Vitman.

Putem projekta javno-privatnog partnerstva počeće i radovi na rekonstrukciji ulica Branka Radičevića, zatim Josifa Marinkovića na Tesli, Radničke ulice na Kotežu. U pripremi je projekat za rekonstrukciju Patrijarha Čarnojevića, Svetozara Šemića i pristupne saobraćajnice u Severnoj poslovnoj zoni ka novoformiranim otuđenim parcelama za potrebe privatnog sektora.

Uskoro će biti raspisan tender za rekonstrukciju dvorišta Američkih zgrada. Naselje Vojlovica će dobiti novi multifunkcionalni teren sa tribinama. U okviru toga biće urađeno i dečje igralište i novi stubovi javnog osvetljenja pored ambulante u Vojlovici. Ti radovi bi trebalo da počnu u septembru.

Do kraja godine počeće i radovi na rekonstrukciji Tamiškoj keja i u Gradskom parku.