NaslovnaSport

Atletičarka Sanja Marić predstavljaće Pančevo na školskom prvenstvu sveta u atletici

U Sremskoj Mitrovici prošlog vikenda su održane kvalifikacije za pionirski Kup Srbije. AK „Dinamo“ Pančevo je imao pravo nastupa u Sremskoj Mitrovici zbog teritorijalne pripadnosti.

Trener Ljupčo Cvetkoski kaže da im je to uveliko uvećalo troškove nastupa, pa su sa malobrojnom ekipom nastupili na kvalifikacijama.

Ponovo je najuspešnija bila Sanja Marić koja je ubedljivo trijumfovala u trkama na 800m i 1.500m. Za finalno takmičenje plasirala se i Tijana Nikolić u trci na 1.500 m. Učestvovale su Dunja Atanacković na 300m (istrčala je lični rekord) i Tamara Blanuša na 300m prepone (istrčala je lični rekord), ali su obe takmičarke ostale bez finala.

Odmah posle kvalifikacija Sanja Marić je sa svojim trenerom Ljupčom Cvetkoski otputovala na kamp mladih atletičara koji su otpočeli pripreme za naredna velika takmičenja: EYOF, Prvenstvo Evrope za mlađe juniore i Svetsko prvenstvo za starije juniore.

Selektor juniorske reprezentacije Emir Bekrić napravio je ozbiljan projekat za sva takmičenja koja nas očekuju naredne sezone i ovo je početak tog projekta. U najužem krugu potencijalnih osvajača medalja su i naše dve atletičarke Marija Mrkela i Sanja Marić. Na žalost, prvim pripremama nije mogla da prisustvuje Marija Mrkela zbog povrede koja je mučila od kraja zimske sezone. Ona je gotovo sanirala povredu i nadamo se početku priprema od 1. septembra, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.

 

 

Sanja Marić je odlično odradila pripreme u Kragujevcu što se vidi i po kontrolnoj trci u Ćupriji.

U Ćupriji je otvoren velelepni atletski stadion, a u sklopu otvaranja stadiona održan je izuzetno jak seniorski atletski miting. Miting je bio pozivnog karaktera. U trci na 800m nastupila je i naša pionirka Sanja Marić. Ona je zauzela 4. mesto istrčavši lični rekord 2:10,40.

Sve smo bliži granici od 2:10 što nam je bio veliki cilj pred početak atletske sezone, kaže Cvetkoski.

Još jedna lepa vest iz AK ,,Dinamo“ Pančevo. Po rangiranju atletskog saveza Srbije nalazimo se na 8. mestu najuspešnijih klubova u Srbiji.

Fantastičan rezultat jedinog kluba među najboljih 20-ak najuspešnijih klubova bez atletske staze. Ako još uzmemo u obzir da se Marija Mrkela nije takmičila celu letnju sezonu i da smo ove godine imali smenu generacije, uspeh je fenomenalan, kaže trener Cvetkoski.

I za kraj jedna velika najava. Od 16. do 20. septembra održaće se školsko Prvenstvo sveta u Beogradu. AK „Dinamo“ Pančevo imaće svog predstavnika Sanju Marić koja će trčati 800m.

Bili bismo isuviše skromni ako bismo rekli da će ona samo učestvovati na ovom takmičenju. Ona se na svetskim rang listama nalazi u samom vrhu i normalno je očekivati medalju. Koju – videćemo, kaže trener Ljupčo Cvetkoski.