KulturaNaslovna

Kompanija “Brose” i Kulturni centar Pančeva potpisali ugovor o saradnji

Kulturni centar Pančeva potpisao je ugovor sa kompanijom „Brose“ o sponzorstvu programa Kulturnog centra u 2021. godini. Kompanija će sponzorisati redovni program, ali biće i generalni pokrovitelj pančevačkog Jazz festivala.

Ugovor o sponzorstvu između Kulturnog centra Pančevo i kompanije „Brose“ potpisan je u ovoj kulturnoj ustanovi.

Nemanja Bogdanov, direktor Kulturnog centra je ovom prilikom istakao da će se na ovaj način kvalitet programa podići na još veći nivo.

Ovaj ugovor znači da će nam kompanija Brose biti generalni sponzor ove godine, ali i narednih godina. Ovim ugovorom je predviđeno sponzorstvo redovnog programa za 2021. godinu, kao i generalno sponzorstvo Džez festivala. Pregovori sa kompanijom Brose traju već nekoliko meseci. Pregovore smo počeli u kabinetu gradonačelnika Pančeva Aleksandra Stevanovića. Gradonačelnik ima veliko razumevanje za rad Kulturnog centra, što se vidi i po rezultatima. Renovirana je dvorana Kulturnog centra i trenutno se renovira Galerija savremene umetnosti Kulturnog centra. Ovaj ugovor je kruna našeg rada, jer ćemo moći da podignemo nivo kvaliteta programa koji Kulturni centar nudi građanima, rekao je Nemanja Bogdanov.

U ime kompanije „Brose“ ugovor je potpisao generalni direktor Roman Strakoš, koji je istakao da pančevačka kultura i obrazovanje uvek mogu da računaju na njihovu pomoć.

Ispred kompanije „Brose“ sam izuzetno zadovoljan što možemo da podržimo kulturu i obrazovanje u ovom gradu. Verujem da je ovo samo početak naše dobre saradnje i da će kultura u Pančevu moći da računa na našu podršku. Mi želimo da budemo dobri susedi i dobri partneri svim građanima Pančeva. Ovo je samo mali čin onoga što sve možemo da učinimo i kako možemo da podržimo grad i nadam se da će se to i ostvariti u budućnosti, rekao je Roman Strakoš.

 

Nemačka društveno odgovorna kompanija “Brose” posluje sa 26.000 zaposlenih na 63 lokacije u 23 zemlje. Četvrta je na svetu po veličini porodičnih kompanija koja snabdeva autoindustriju. Svoju fabriku u Pančevu Brose će otvoriti sledeće nedelje.