DruštvoNaslovnaTurizam

Jastrebac: otvoren Avantura park

Na Jastrepcu je danas, u prisustvu ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, otvoren Avantura park.

Time se obogaćuje sportsko – rekrativna ponuda Grada Kruševca, a novi sadržaji na najšumovitijoj srpskoj planini, doprineće dodatnoj atraktivnosti i popularizaciji kruševačkog kraja kao poželjnoj turističkoj destinaciji.

Kompleks Avantura parka sadrži: Zip lajn, veštačku stenu, dečje igralište, mini Zip i šah. Svi sadržaji su projektovani tako da njihova montaža i korišćenje ni na koji način ne ugrožavaju postojeće drveće i prirodno okruženje. Boje, materijalizacija i drugi elementi sadržaja su u skladu sa ambijentalnim karakteristikama područja. Sredstva su obezbedili Grad Kruševac u iznosu od 12.281.204 dinara i resorno Ministarstvo koje je izdvojilo 25 miliona dinara. Ono što je prioritet u narednom periodu što se tiče Grada, je obezbeđenje kvalitetne pripadajuće putne i druge infrastrukture, izjavila je zamenik gradonačelnika Vesna Lazarević.

 

detalj iz Avantura parka na Jastrepcu

 

Ministar Ljajić je rekao da se izgradnjom Avantura parka otvara perspektiva Jastrepca kao revitalizovane turističke destinacije, s obzirom na višedecenijsku devastaciju.

Ministar Rasim Ljajić

Za početak, vratiće se epitet tradicionalnog gradskog izletišta, a izgradnjom Moravskog koridora i uvođenjem novih avio linija sa niškog aerodroma biće otvorene dodatne mogućnosti. Cilj je da se povežu top destinacije Kopaonik, Vrnjačka Banja, Niš i Soko Banja sa ovom regijom.

Inicijator ideje je korporacija „Trajal“ koji upravlja postojećim kompleksom „Jastrebac Lejk Rizort“.

Generalni direktor Miloš Nenezić se zahvalio Gradu Kruševcu što je podržao i prepoznao projekat kao bitan za turistički razvoj kraja i pritom obezbedio i finansijsko učešće. Takođe i JP „Srbija šume“ je svojom podrškom doprinelo uspešnoj dosadašnjoj realizaciji Avantura parka, a preduzeće „Jugoprevoz“ Kruševac je produžilo autobuske linije i to do samog ulaza u novi turistički kompleks.

U okviru Jastrebac Lake Resort-a, nakon nekoliko meseci izgradnje, i zvanično je počeo da radi jedan od najlepših zabavno-rekreativnih centara u ovom delu Balkana – Jastrebačka avantura.

Uklopljen u prirodni ambijent, na obodu Jastrebačkog jezera – tik ispod Vile Idila, Jastrebačka avantura raspolaže velikim Avantura parkom na dva nivoa; žičarom od 150 metara (popularni Zip line) kojom se ljubitelji uzbuđenja spuštaju sa jedne na drugu obalu jezera; veštačkom stenom, za obuku alpinista, visokom 10 metara i prostranim dečjim igralištem (čardak od drveta, brdo od sintetičke trave sa toboganom, cev za provlačenjem, veliki šah, mala stena, mini zip line…).

 

 

Sredstva za izgradnju ovog prvorazrednog parka najvećim delom obezbeđena su na Konkursu Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije, dok su deo finansija obezbedili Grad Kruševac i Korporacija Trayal – u čijem se vlasništvu nalazi i Jastrebac Lake Resort.

U Jastrebačkoj avanturi možete na uzbudljiv, zabavan i zanimljiv način provesti dan. Park omogućava pojedinačne i grupne posete, organizuje takmičenja, ali i takozvane tim-bilding programe koji jačaju osećaj pripadnosti timu.

 

 

U Avantura parku sebe će pronaći avanturisti, porodice, prijatelji, sportisti, rekreativci, svi koji žele da se napune pozitivnom energijom i svi oni za koje su druženje, zabava i rekreacija smisao života.