NajaveNaslovnaTurizam

„Dani berbe grožđa“ u Vršcu od 19. do 22. septembra

Manifestacija u čast grožđa i vina, „Dani berbe grožđa“, poznatija kao „Grožđebal“ biće održana 62. put u Vršcu. Posetioci će moći da degustiraju čuvena vršačka vina, grožđe, kobasice i uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu od 19. do 22. septembra.

Gošća ovogodišnjeg Grožđebala u Vršcu biće estradna umetnica Svetlana Ceca Ražnatović, koja će u petak održati koncert na Gradskom trgu. Manifestacija će početi u četvrtak, 19. septembra na Vršačkom bregu, uz besplatno vino, kobasice i tamburaše.

Svečano otvaranje „Dana berbe grožđa“ biće u petak, 20. septembra u 20 sati i 30 minuta na Gradskom trgu u Vršcu.

Manifestaciju će otvoriti ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Zoran Đorđević. Vlada Republike Srbije pruža podršku različtim manifestacijama i drugim projektima značajnim za Grad Vršac, najavila je gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović.

I ove godine organizovaće se tradicionalni program poput izložbe grožđa, voća i vina, karnevalske povorke, dečjeg maskenbala, izbora za „Mis berbe“, Grožđebalske gitarijade i mnogobrojnih koncerata.

Osim Cece Ražnatović koja će održati koncert 20. septembra u 22 sati, pred Vrščanima i njihovim gostima nastupiće i OK Bend i Alen Islamović sa svojim bendom u subotu, 21. septembra, dok će manifestacija biti završena koncertom Amadeus benda 22. septembra.

Posetioci će moći da probaju raznovrsna vina, a program je i ove godine bogat, prilagođen svim generacijama. Organizator manifestacije je Turistička organizacija Vršac, a pokrovitelji su: Grad Vršac, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i mnogobrojni sponzori.